Vanwege het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming is er op zaterdag 15 augustus om 10.30u een extra viering. De viering op zaterdagavond is de gebruikelijke viering met liturgie van de zondag. Aanmelden blijft gewenst. 

Sinds 1 juli vinden de vieringen weer als normaal plaats, de limiet van 30 personen is vervallen. Aanmelden blijft wenselijk. We volgen hierbij de richtlijnen van de bisschoppen en de overheid. Meer uitleg en aanmelden, klik hier. 

 

200625maatregelen

TeenerTime

Tieneractiviteiten

 

Voor de tieners organiseren we één tot twee keer per maand een activiteit. Zit jij al op de middelbare school en ben je nog geen 18 jaar? Dan ben jij van harte welkom bij TeenerTime, de tienermis en/of Lunch 3+!

Beste mede-parochianen,

Allemaal missen we de zondagse mis, de ontmoeting met Christus en met elkaar. Dat is ook het geval voor onze kinderen. Geen clubjes, communievoorbereiding, kinderwoorddienst, spelen op het kerkplein…
Wat kunnen wij als ouders, grootouders, ooms, tantes,… doen, hoe kunnen wij onze kinderen ondanks de huidige omstandigheden het evangelie nabij brengen, met hen de zondag vieren? De vreugde van het geloof passend bij hun leeftijd? Een soort “kinderwoorddienst thuis”?

Gelukkig zijn er een aantal initiatieven, hartstikke leuk, toegankelijk en divers! Een paar hebben we hier verzamelt. Blijven wij in deze tijd van verwachting van de Heilige Geest creatief en open voor God -wijzelf, en de kinderen die ons zijn toevertrouwd!

Hartelijke groet,
Katja en Susanne

1. Samuel Advies voor Geloofsgroei: mooie materialen en advies aan iedereen die zich inzet voor de geloofsopvoeding van kinderen, tieners en jongeren. Elke week zijn er knutsel en spellen rondom het evangelie van de zondag. Die gratis gedownload kunnen worden.
https://www.samueladvies.nl

 

2. Gezinspastoraat bisdom Breda: Kapelaan Jochen richt zich in wekelijkse live-uitzendingen over het evangelie van de dag aan de kinderen en bid met hen.
https://sintfranciscuscentrum.nl/gezinspastoraat/gezinspastoraat-thuis

 

3. Katholiek Vandaag: Een uitzending voor kinderen gespeeld met handpoppen over het evangelie van de zondag met een kleurplaat om uit te printen.
https://www.katholiekvandaag.nl/videos/vier-je-mee/

 

4. Matthijs & Henkie hebben élke dag een geweldige voorstelling op hun site. Plus ook een boel korte filmpjes en knutsels.
https://www.dehenkieshow.nl

 

5. Een site met veel leuke ideeën, vooral nu in de Paastijd!
https://www.geloventhuis.nl

 

Van sommige lezingen die zijn gegeven in de Maria Geboorte Kerk zijn film opnames gemaakt.

Deze zijn verzameld en beschikbaar via YouTube. U kunt ze vinden door hier te klikken.

Nu het school- en studiejaar weer gestart is, beginnen de activiteiten voor geloofseducatie en verdieping ook weer bij onze Maria Geboortekerk. Wij hebben voor verschillende leeftijdscategorieën ontmoetingsmomenten en activiteiten. Zie hieronder voor het overzicht. Nog niet alles is bekend, hou de agenda dus in de gaten.

screenshot a975877d

Geloven doe je nooit alleen. Daarom is het belangrijk dat kinderen leeftijdgenootjes ontmoeten met wie zij samen kunnen groeien in geloof. Dit kan binnen de Mary Kids Club.

logo KSN

mplogo2 150x150

alpha cursus