Blog

Veertig jaar in Nederland: Dankmis van Vietnamese bootvluchtelingen in de Agnes Lindenholt

Je kunt niet kiezen waar je geboren wordt, waar je wieg staat. Maar je kunt tot op zekere hoogte wel kiezen waar je grote-mensenbed later gaat staan. De wieg van een aantal van ons stond in Vietnam. Veertig jaar geleden (in 1983) zijn wij uit Vietnam gevlucht als bootvluchtelingen, op zoek naar vrijheid.

Op zondag 15 oktober 2023 vieren wij in een speciale dankmis in de Agneskerk Lindenholt dat onze groep veertig jaar in Nederland is. Een periode van ongeveer een half mensenleven, waarin veel moois is gebeurd.

TeenerTime groeit! Geloofsverdieping en gezelligheid spreekt de jeugd aan

Maar al te vaak hebben we het over krimp en vergrijzing, als het gaat over de kerk. Maar in onze parochie zien we ook verjonging, verdieping en groei. Niet alleen in spirituele zin, maar ook bij de tienergroep TeenerTime.

Vredesweek Nijmegen: Walk of Peace

Samen met duizenden mensen door heel Nederland komen we in actie voor vrede. De Vredesweek 2023 is landelijk van 16 t/m 24 september. De Dominicus Effata en de Antonius van Padua gemeenschappen hebben de handen in elkaar geslagen om samen vieringen en activiteiten te organiseren voor de Vredesweek 2023.

Vingeroefeningen voor de ziel

Misschien is het u opgevallen, maar ik heb een maand met mijn hand in het gips gezeten. Dat blauwe klompje begon bijna vertrouwd te worden toen ik ervan werd bevrijd. Ik kreeg mijn hand terug, maar dan ben je er nog niet. Als je hand zo lang niet heeft kunnen bewegen, zijn al je vingers stijf en pijnlijk. Je moet veel oefenen om ze weer goed te kunnen bewegen.

Jongeren op veld bij de Wereld Jongeren Dagen 2023

Jongeren op weg naar WJD

‘’Maria stond op en ging met spoed.’’ (Lucas 1:39)

Met die woorden nodigde paus Franciscus de jongeren van over de hele wereld uit om naar Lissabon, Portugal te trekken om daar samen de Wereld Jongerendagen te vieren. Samen met zo’n 30 tot 40 jongeren uit onze parochie ben ik op zijn uitnodiging ingegaan en op het hoogtepunt van de WJD verzamelden zich zo’n 1,7 miljoen jonge christenen rond onze paus voor de slotmis. Wat een geweldige ervaring!

Selfies en groepies

Met alle mobieltjes-mogelijkheden lukt het tegenwoordig zelfs om van jezelf met achtergrond van een of andere beroemde plek of beroemdheid een foto te maken. De camera in je mobieltje kijkt niet meer vanuit jouw ogen, zodat gefotografeerd wordt wat jij ziet, maar kijkt naar jóu.

Translations are automated (Google translate) so they might not be 100% accurate. 

Contactgegevens

Parochie Heilige Stefanus
Berg en Dalseweg 40
6521 JJ
Nijmegen
024-3221371

R.K. parochie Nijmegen