Blog

Nieuw bestuurslid Communicatie: Hiske Gude

Nieuw bestuurslid Communicatie: Hiske Gude

Beste medeparochianen,

Met vreugde en dankbaarheid stel ik mezelf voor als uw nieuwe bestuurslid voor Communicatie en Cultuur binnen de parochie Heilige Stefanus in Nijmegen. Het is een eer om deel uit te maken van deze mooie kerkgemeenschap en nu ook als bestuurslid mee te mogen werken aan de verdere ontwikkeling van onze parochie.

Het is geen gemakkelijke taak om verantwoordelijk te zijn voor Communicatie en Cultuur in een parochie die bestaat uit zeven kerken met elk hun eigen unieke cultuur en identiteit. De uitdagingen die dit met zich meebrengt, zal ik dan ook zeker niet alleen het hoofd kunnen bieden. Ik geloof dat we alleen samen onze parochie vitaal kunnen houden en kunnen bouwen aan een vruchtbare toekomst.

Onze parochie is vernoemd naar de heilige Stefanus, de proto-martelaar. Stefanus was een man die zijn geloof in God nooit verloochende, zelfs niet in de meest moeilijke en gevaarlijke situaties. Hij stond heel dicht bij Jezus en probeerde in zijn leven Hem zo nauwgezet mogelijk na te volgen. Op deze manier kan de heilige Stefanus voor ons en onze parochie een voorbeeld zijn van hoe we in tijden van bedreigingen en weerstand kunnen handelen.

Als bestuurslid voor Communicatie en Cultuur wil ik samen met u allen werken aan het creëren van een gemeenschappelijke parochie-identiteit, die geïnspireerd is door onze naamgever en aantrekkelijk voor velen. Ik geloof dat elke kerk binnen onze parochie waardevol is en zijn eigen unieke bijdrage heeft aan onze gemeenschap. Sommige kerken zijn sterk in intellectuele verkenningen, andere in diaconale activiteiten en weer andere in religieuze vorming. Ik geloof dat we deze diversiteit moeten koesteren en benutten om onze gemeenschap te verrijken.

Mijn wens is dat onze parochie een voorbeeld zal zijn voor andere kerken. Ik geloof dat onze diversiteit ons kan leiden tot synergie en dat we door onze verschillen te omarmen, een meer open en gastvrije kerk kunnen worden voor iedereen die God zoekt in deze moderne tijd.

Laten we samenwerken om de parochie Heilige Stefanus te laten bloeien en te groeien als een gemeenschap die geïnspireerd is door de boodschap van onze naamgever. Graag draag ik hier mijn steentje aan bij. Wilt u contact met mij opnemen? Ik ontvang graag uw vragen, suggesties of verzoeken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik zie uit naar onze samenwerking!

Met vriendelijke groet,

Hiske Gude

Translations are automated (Google translate) so they might not be 100% accurate. 

Contactgegevens

Parochie Heilige Stefanus
Berg en Dalseweg 40
6521 JJ
Nijmegen
024-3221371

R.K. parochie Nijmegen