Blog

Selfies en groepies

Selfies en groepies

Met alle mobieltjes-mogelijkheden lukt het tegenwoordig zelfs om van jezelf met achtergrond van een of andere beroemde plek of beroemdheid een foto te maken. De camera in je mobieltje kijkt niet meer vanuit jouw ogen, zodat gefotografeerd wordt wat jij ziet, maar kijkt naar jóu.

Zo kun je het thuisfront laten zien waar jij geweest ben, met jezelf als anker. Niemand kan ontkennen dat het om jóuw beleving gaat. En je kunt het met of zonder selfiestick helemaal zelf voor elkaar krijgen.

Afgelopen juli was ik met familie in Lourdes. Het was er erg warm en erg druk. Tot mijn verbazing zag ik weinig mensen selfies maken met de diverse beelden van de heilige Maria.

Nee, veel mensen waren er net als wij met een groep(je).

We hebben er veel foto’s gemaakt. Niet alleen van de mensen van onze eigen groep, maar met name van groepjes mensen die aan ons vroegen of wij de foto van hen wilde maken zodat ze er allemáál op kwamen te staan… Met alle rust werden daar door veel mensen foto’s gemaakt, tot de eigenaar van het toestel tevreden was.

De sfeer van rust en ruimte deed me denken aan de Vierdaagse in Nijmegen, waar heel veel nationaliteiten het prima met elkaar kunnen vinden en zorg hebben voor elkaar. 

Wat voelt het toch goed wanneer mensen er voor elkaar willen zijn. Niet het eigen ik op de voorgrond zetten maar  zich inzetten voor de anderen, voor elkaar dus….. 

Wíj in …..…. niet ik-ben-er, maar wij-zijn-er

Samen in beeld! Wij zijn er toch voor elkaar! Doet u ook mee?

 

Bettineke van der Werf, pastoraal assistent

eerder verschenen in Lindenholt leeft

Translations are automated (Google translate) so they might not be 100% accurate. 

Contactgegevens

Parochie Heilige Stefanus
Berg en Dalseweg 40
6521 JJ
Nijmegen
024-3221371

R.K. parochie Nijmegen