Mijn collega’s van De Goede Herder en ik kiezen dit jaar 'We gaan er samen voor' als invalshoek om over Pasen te spreken.
Soms gaat het een hele tijd goed in ons leven. Maar dan, opeens, lijkt het of alles instort. Er is ruzie, pijn, tekort.
Toch is er ook ergens nog hoop dat je dit alles te boven kunt komen.

Dan helpt het om te genieten van de geluksmomenten die er ook zijn. Je te warmen aan hulp van anderen en aandacht voor elkaar. Door goede herders voor elkaar te zijn kunnen we af en toe ontstijgen aan de eigen ellende.

Dat is stap voor stap verrijzen. En Pasen is het feest om dat te vieren. Het is het feest van het leven: Jezus is uit de dood opgestaan. Ellende en tekort zijn overwonnen. Dat is gebeurd met hem, dan moet dat ook voor ons mogelijk zijn. Stap voor stapje.

Als mijn eigen opdracht zie ik het om de verrezen Jezus present te stellen in onze gemeenschap. Mensen te laten voelen dat de Levende aanwezig is. Dat duisternis overwonnen is, als je Hem herkent in ons midden. Met Pasen vieren we precies dat. Voluit.

Dan moeten we onze oren en ogen wel openen voor die diepere werkelijkheid. Die kan je leven enorm verrijken. Anders mag er dan wel verrijzenis zijn, maar als je het niet ziet, gebeurt er niets nieuws.

Hans van Zonneveld, priester