Vormselvoorbereiding voor 12-13 jarigen

Je staat op een belangrijk moment in je leven. Op de middelbare school werk je aan je toekomst en je wordt langzamerhand steeds zelfstandiger. 


Maar er is misschien ook heel veel onzeker. Wat wil ik zelf? En hoe krijg ik dat voor elkaar? En waar geloof ik in?
Heb je wel eens gehoord van Pinksteren? De leerlingen van Jezus waren bij elkaar. Jezus was opgestaan uit de dood en had gezegd dat ze moesten vragen om kracht van boven. Opeens merkten ze dat er een soort wind en vuur over hen heen kwam. En van binnen voelden ze een kracht die hen enthousiast maakte en het lef gaf om uit te komen voor hun overtuigingen. Het was de heilige Geest die met zijn kracht over hen kwam.

Zo’n kracht wil God jou ook geven door het vormsel. Een kracht die jou helpt om je zoektocht in je geloof en in je leven te volbrengen. Een kracht die zorgt dat je stevig in je schoenen staat, omdat je mag zijn wie je bent. Samen met andere tieners ga je op weg om die vormselkracht te ontvangen.

Meer informatie (wie, wat, waar, wanneer) vind je hier.

 

Het vormsel voor volwassenen?

Mocht je als tiener niet gevormd zijn, het kan altijd nog. Ook op latere leeftijd worden mensen gevormd. Dit kan een bijzondere manier zijn om te groeien in het geloof. Het vormsel wordt ook gezien als een goede voorbereiding op het kerkelijk huwelijk (mocht een van beide partners nog niet gevormd zijn). Ieder jaar worden er ook volwassenen in onze parochie gevormd. Zij worden persoonlijk begeleid. 

Aanmelden of vragen?

Aarzel niet hiervoor contact op te nemen met iemand van de pastoraatsgroep of een korte mail met naam en adres te sturen naar info@stefanus.nl.