Tot en met 31 mei zijn de vieringen alleen via livestream te volgen. Vanaf 1 juni is deelname na aanmelding mogelijk.

De zondagsvieringen van 10.30u blijven uitgezonden worden, evenals de doordeweekse vieringen. Dit is ook belangrijk voor mensen uit risicogroepen en voor degenen met (lichte) verkoudheidsklachten of koorts. Om veilige deelname mogelijk te maken, kunnen zij immers niet naar de kerk komen (zie de richtlijnen van de overheid over verplicht thuisblijven)

Aanmelding voor vieringen met 30 personen

Het aantal missen is flink uitgebreid. We proberen te zorgen dat iedereen elk weekend één keer deel kan nemen. Aanmelden is noodzakelijk.

Voordat u zich aanmeldt via onderstaande link, het volgende:

Het gaat in 2 stappen:

 1. Eerst een bevestiging van uw aanmelding (per mail)
 2. Later een uitnodiging voor een bepaalde viering (mail met uitnodigingsticket)

Wanneer u aanmeldt voor meer missen per weekend of dag dan bepalen we op basis van spreiding voor welke u uitgenodigd wordt. De vieringen van 1 juni 9.00u en 10u30 zijn inmiddels vrijwel volgeboekt, maar er is nog voldoende ruimte bij de andere vieringen.

Pas in het weekend van 14 juni wordt er weer communie uitgedeeld.

Voor aanmelding en tijdstippen klik hier. 

Graag doen wij een beroep op ieders solidariteit en flexibiliteit. Het zal niet altijd mogelijk zijn om allemaal op het vertrouwde tijdstip naar de kerk te gaan. In de lijst hieronder vindt u het aantal aanmeldingen per viering tot en met de voorgaande dag. 

Wij willen dat de viering voor iedereen veilig is, daarom gelden er flink wat regels. Lees deze goed door. Bij aanmelding gaat u akkoord met deze regels.

Komt u er via de website niet uit, vraag iemand om hulp of bel het secretariaat 024-3221371.

Wij horen graag hoe iedereen dit ervaart. Wat er goed gaat en wat er niet goed gaat. Graag via info@mariageboorte.nl

 

Uitleg over het vieren van de mis in groepen van maximaal 30 personen

Vanaf maandag 1 juni gaan de deuren van de kerk stap voor stap open voor het samen vieren van de H. Mis. We volgen hierbij de richtlijnen van de bisschoppen en de overheid. Dit wordt in de komende dagen praktisch voorbereid. 

Het aantal missen in de Maria Geboortekerk is flink uitgebreid. Bij iedere viering mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn (inclusief priesters). Met een groter aantal vieringen hopen we toch met zoveel mogelijk parochianen in de kerk en de crypte (in het parochiecentrum) de H. Mis te kunnen vieren. Het zal anders zijn dan we gewend zijn. De kans is groot dat u op een ander tijdstip naar de kerk kunt dan u gewend bent. Plaatsen worden zo verdeeld dat zoveel mogelijk mensen op een veilige manier aan de H. Mis kunnen deelnemen. 

U kunt alleen deelnemen aan de viering waarvoor u bent aangemeld en een bevestiging hebt ontvangen. Om uitgenodigd te worden, zult u zich eerst moeten aanmelden

KlachtenblijfthuisHet uitzenden van vieringen via de livestream gaat ook na 1 juni door. Als u niet bij de mis kunt zijn op een bepaalde dag, kunt u die dag, net als de afgelopen weken, online aan de viering deelnemen. Dit is ook belangrijk voor mensen uit risicogroepen en voor degenen met (lichte) verkoudheidsklachten of koorts. Om veilige deelname mogelijk te maken, kunnen zij immers niet naar de kerk komen (zie de richtlijnen van de overheid over verplicht thuisblijven).

Vanaf 1 juni wordt in de vieringen nog niet de Heilige Communie uitgereikt. Dat gebeurt vanaf zondag 14 juni wanneer in de Nederlandse kerkprovincie het hoogfeest van Sacramentsdag wordt gevierd. Dit conform de richtlijn van de bisschoppen. Het gaat dus stap voor stap. We zijn dankbaar dat we op deze manier weer in het kerkgebouw kunnen samenkomen voor de liturgie.

 

Tijdstippen vieringen 1 tot en met 7 juni (uitnodiging verplicht)

Lees bovenstaande voor toelichting!

Tweede Pinksterdag 1 juni (met aantal aanmeldingen)

 • 9:00 Crypte 28 (bijna vol)
 • 10:30 Kerk 29 (bijna vol)
 • 12:00 Crypte 5
 • 14:00 Kerk 20
 • 18:30 Crypte 3
 • 19:00 Kerk 10

Aantal aanmeldingen bijgewerkt tot 29 mei 21u. 

 

Zondagsvieringen weekend 6 en 7 juni 

Zaterdag

 • 16:00 Crypte
 • 16:30 Kerk
 • 18:30 Crypte
 • 19:00 Kerk


Zondag

 • 09:00 Crypte
 • 10:30 Kerk
 • 12:00 Crypte
 • 14:00 Kerk

 

Doordeweekse vieringen 2 t/m 5 juni

Door de week (maandag t/m vrijdag muv 2e pinksterdag) in de kerk om 09:00 en 19:00 uur.

 

Op basis van de ervaringen van de eerste week zal het rooster voor de week daarna worden samengesteld. Dit wordt midden volgende week hier gepubliceerd.

 

 

Tijdstippen van vieringen, biechthoren, aanbidding en openstelling van de kerk staan in het overzicht hieronder. Zie hierboven voor de aanpassingen vanwege de Corona crisis. 

misrooster per 2019 06