Voorwaarden voor het bezoeken van de mis

Lees deze voorwaarden goed door. Regels zijn noodzakelijk om de vieringen mogelijk te maken. Bij alle bijeenkomsten hebben wij de gezamenlijke verantwoordelijkheid de regels van de overheid en van de bisschoppen nauwgezet na te leven. Wij willen niet dat iemand door onze onoplettendheid ziek wordt en wij willen ook niet dat de vieringen afgelast worden. Het bijwonen van de mis gebeurt op eigen risico.

Alleen deelname met uitnodiging. U moet zich vooraf aanmelden en ontvangt dan een uitnodiging voor één van de tijdstippen waarvoor u zich hebt aangemeld.

Zoveel mogelijk mensen laten deelnemen. Wij verdelen de beschikbare plekken op basis van de aanmelding. Het kan dus zijn dat u niet kunt komen op het gewenste tijdstip. Via de website houden wij u op de hoogte van de stand. Als er meer ruimte is geven we dat aan. Communicatie hierover gaat zoveel mogelijk via website en e-mail.

Heeft u klachten? Blijft dan thuis! Om elkaar te beschermen is het van groot belang om geen gezondheidsklachten te hebben als wij samenkomen. Bij twijfel en lichte klachten, blijft u thuis en volgt u de online viering. Bij binnenkomst bevestigt u dat u klachtenvrij bent. Bij twijfel wordt u niet toegelaten.

Wat betreft de risicogroepen geldt het advies van de overheid: Bent u 70 jaar of ouder, of heeft u een kwetsbare gezondheid, wees dan extra voorzichtig. Wij willen dat de viering voor iedereen veilig is.

Kom ruim op tijd. Vanwege de toegangscontrole aan de deur is het nodig vanaf 15 tot minimaal 5 minuten van tevoren te komen.

Wacht buiten totdat u aan de beurt bent om binnen gelaten te worden. Iedereen gaat één voor één (met gezinsleden) naar binnen, nadat uitnodiging bij deur gecontroleerd is. 

Volg aanwijzingen ter plekke op. Deze zijn gebaseerd op het protocol van de bisschoppen en de richtlijnen van de overheid. De priesters en de vrijwilligers die bij de deur staan kunnen bij twijfel of bij het niet na leven van de hygiëne of andere maatregelen een kerkganger vragen om de kerk te verlaten en de toegang tot het kerkgebouw ontzeggen.

Niet zingen! We zijn gewend veel en vreugdevol te zingen. Dat is nu een te groot risico. We gaan de liturgie dus zonder samenzang vieren. Ook in de missen waar er wel een cantor is, zingt u niet mee.

Er is geen toilet. Helaas is het niet mogelijk de toiletten te gebruiken.

Er wordt gefilmd. Voor degenen die niet naar de viering kunnen komen, wordt de viering uitgezonden en blijft deze nadien zichtbaar op youtube. Wilt u niet in beeld komen neem dan plaats aan de rechterkant van de kerk (rechts wanneer u van achter naar het altaar kijkt). Of links in het deel achter de camera. De camera hangt links midden aan de pilaar (wit apparaat). Buiten de vieringen van 10u30 staat de camera in een stand “over de hoofden heen”.

Na afloop vertrekt men om de beurt en blijft men niet in het gebouw.

Evaluatie De situatie doet een beroep op ons aanpassingsvermogen. Graag ontvangen wij suggesties. Graag horen wij hoe u het ervaart.

Bij aanmelding bevestigt u akkoord te zijn met deze afspraken, evenals met de verdere richtlijnen van de bisschoppen en strikte handhaving van de richtlijnen van de overheid.

Omdat aanmelden noodzakelijk is, is het ook noodzakelijk uw gegevens te verwerken. Wij beperken dit tot de minimaal noodzakelijke gegevens. We gebruiken de gegevens om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen en voor het verzenden van de uitnodigingen. Voor veel parochianen betreft het gegevens die al bij de parochie bekend zijn. In alle andere gevallen zullen wij de persoonsgegevens vernietigen, wanneer de maatregelen worden opgeheven.

Samengevat zijn deze verdere richtlijnen:

- Geen samenzang (zingen in elkaars buurt is een verhoogd risico)
- Collecte via de givt-app, overboeking of collectemand achter in de kerk.
- Hygiëne voorschriften omtrent ontvangen van de communie
- Gebaseerd op protocol kerkelijk leven op anderhalve meter

Suggesties en vragen graag via info@mariageboorte.nl.

Protocol