antoniusvanpaduabuiten

 

 

 WELKOM

Huis van God, huis van de buurt

De Antonius van Padua kerk wil een kerk zijn in en voor de Buurt . Er vinden veel activiteiten plaats vanuit de Oecumenische Diakonale Werkgroep (een samenwerking tussen de Katholieke Antonius van Paduagemeenschap en de Protestantse Maranathagemeenschap. Zoals de jaarlijkse rommelmarkt voor Stichting GAST, de erwtensoepactie voor Straat mensen voor Straatmensen. Daarnaast is er  het jaarlijkse pleindiner van Buurt aan tafel en het initiatief om te komen tot een Pelgrimshuis  door de Stichting Pelgrimshuis-Antonius , het beschikbaarstellen van het gebouw voor Concerten door de Stichting Vrienden van Antonius van Padua.

Contact : 06 - 49 39 27 30,  Clara ter Berg

 

Laatste Nieuw

Unknown

 

Donderdagavond vindt de verkiezing van ‘Meest gastvrije kerk van Oost-Nederland’ plaats.

Dit zou een beperkte coronabijeenkomst zijn met max. twee gasten per kerk. (Rob van Woerkom  en Corné van Iersel zouden gaan.)

Nu is de bijeenkomst helemaal afgelast en wordt het digitaal georganiseerd.

Dat biedt natuurlijk wel de mogelijkheid om iedereen mee te laten doen.

Er zal dan o.a. het filmpje worden uitgezonden dat vorige week is opgenomen (gemonteerd is het ca. 3 minuten).

Hieronder de Uitnodiging om de Livestream van de verkiezing op Donderdag 29 Oktober 2020 te bekijken

Van: Ygerne | welkomindekerk.nl
Verzonden: vrijdag 23 oktober 2020 15:11
Aan: Ygerne | welkomindekerk.nl
Onderwerp: aangepast programma: Verkiezing Meest Gastvrije Kerk 29 okt 20

aangepast programma

Verkiezing Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland

donderdag 29 oktober 2020

Wat hadden we u graag ontvangen in de Dorpskerk van Voorst a.s. donderdag. Met het oog op de corona-ontwikkelingen hebben we besloten alleen een digitale bijeenkomst te organiseren. Vanuit de studio van Heartbeat Nederland zal presentator Bram Rebergen ons door de avond leiden. In de studio zijn o.a. Jorien Kranendijk (programmasecretaris Toekomst Religieus Erfgoed) en Wim den Braber (voorzitter stichting Welkom in de Kerk) te gast. Ook zullen dan de winnaars van de Aanmoedigingsprijs, Publieksprijs en Hoofdprijs bekend worden gemaakt.

We nodigen u van harte uit deze avond met ons mee te maken. Dat kan via https://www.google.com/url?q=http://gastvrijekerk.nl/livestream&source=gmail&ust=1603646555522000&usg=AFQjCNHt42QqiYU6a4gAf8EJHENv4HRIrA">gastvrijekerk.nl/livestream

Voor de genomineerde kerken betekent dit dat zij de exemplaren van het magazine Gastvrij en de usb-stick met de promotievideo op een later tijdstip ontvangen.

Tot donderdag 29 oktober, https://www.google.com/url?q=http://gastvrijekerk.nl/livestream&source=gmail&ust=1603646555522000&usg=AFQjCNHt42QqiYU6a4gAf8EJHENv4HRIrA">gastvrijekerk.nl/livestream

 

Geweldig dat onze jarenlange inzet voor straatmensen, vluchtelingen, voedselbank en andere diaconale projecten ook buiten de stad gezien wordt.

Antonius van Paduakerk genomineerd voor de verkiezing tot meest gastvrije kerk van Oost Nederland!

Waar staat de meest gastvrije kerk? Dat is de inzet van een prijsvraag, die moet helpen kerken als cultureel erfgoed te promoten.

Het idee voor de prijsvraag is afkomstig van de Stichting Welkom in de Kerk. De stichting, afkomstig vanuit de protestantse kerk, bestaat nu een jaar en richt zich op Oost Nederland. Het doel is om kerken, zowel protestants als katholiek, ‘beter in de markt te zetten’, zoals voorzitter Wim den Braber het noemt. Zowel vanwege het cultuur-historische als het spirituele belang van de gebouwen.

Eén van de ideeën om dat te bereiken is de zoektocht naar de meest gastvrije kerk in zowel Overijssel als Gelderland. Een vakkundige jury heeft de genomineerden geselecteerd en op donderdag 29 Okt 2020 wordt de award uitgereikt aan dé voorbeeldkerk op gebied van gastvrijheid. Er is ook een Publieksprijs (€ 1000).

Het is geen gek idee om juist de Antonius van Paduakerk te nomineren als meest gastvrije kerk van Oost-Nederland. Al vele jaren zijn wij actief in de stad met verschillende diaconale activiteiten, zoals onze jaarlijkse rommelmarkt voor vluchtelingen, onze erwtensoepactie voor daklozen en onze kerst- en voedselpakketteninzameling voor klanten van de voedselbank. Ook organiseren we twee keer per maand een grote maaltijd, waarmee we vluchtelingen ondersteunen. Iedere zondag verwelkomen we de Eritrese kerk. Sinds een half jaar is ons Pelgrimshuis Antonius geopend met activiteiten (na een verbouwing kun je er ook overnachten). Bovendien zijn we digitaal erg actief met verschillende websites en facebookpagina's. En natuurlijk is iedereen welkom bij één van de concerten en tentoonstellingen die we in de kerk organiseren.Het zou fantastisch zijn als we winnen! Op naar 29 Oktober

 

 

  

2019 05 24 Openstelling websiteversie 

 

 

Huis van God, huis van de buurt..... Dat willen we graag zijn

De kerk zonder toren aan de Groesbeekseweg is het huis van de parochie H. Antonius van Padua. Een bonte verzameling mensen rond het goede nieuws van Jezus Christus. Elke week komen we bij elkaar om stil te zijn, te luisteren, te bidden, te zingen en te vieren dat God nabij is. Maar ook om elkaar te ontmoeten, in lief en leed.

Kerk-zijn en kerkgebouw hangen bij de Antonius van Paduakerk nauw met elkaar samen. God ontmoeten vraagt om aandacht, sfeer, stilte. Het kerkgebouw helpt daarbij.

De Antonius van Padua kerk wil een kerk zijn in en voor de Buurt . Er vinden veel activiteiten plaats vanuit de Oecumenische Diakonale Werkgroep (een samenwerking tussen de Katholieke Antonius van Paduagemeenschap en de Protestantse Maranathagemeenschap. Zoals de jaarlijkse rommelmarkt voor Stichting GAST, de erwtensoepactie voor Straat mensen voor Straatmensen. Daarnaast is er  het jaarlijkse pleindiner van Buurt aan tafel en het initiatief om te komen tot een Pelgrimshuis in de Pastorie naast het kerkgebouw door de Stichting Pelgrimshuis-Antonius , het beschikbaarstellen van het gebouw voor Concerten door de Stichting Vrienden van Antonius van Padua.

U bent van Harte Welkom.

Corona maatregelen per 13 Oktober 2020

Let Op in deze Coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen anderhalve meter uit elkaar zit en zijn dus om en om banken afgesloten.

ook staat er bij de ingang een desinfectiepomp en ligt er een registratieschrift.

dank voor uw begrip hiervoor