De Goede Herder

Welkom

De Goede Herderkerk te Neerbosch-Oost, Nijmegen, is per 31 december 2023 aan de eredienst ontrokken.

In mei 2022 is de laatste viering gedaan door en afscheid genomen van wijle voorganger Hans van Zonneveld. In zijn nagedachtenis zullen wij die gelegenheid als de officiƫle sluiting in ere houden.

Het locatieteam heeft begin 2023 haar taken neergelegd. Op zaterdag 24 juni 2023 heeft een bijeenkomst plaatsgevonden in De Goede Herder, waarbij een delegatie van het parochiebestuur in gesprek is gegaan met parochianen en andere aanwezigen over haar voornemen om het bisdom te verzoeken de kerk aan de eredienst te onttrekken. Het was een emotionele bijeenkomst. Desondanks werd de conclusie, dat de locatie niet meer in stand te houden is, door de aanwezigen beaamd.

Er wordt momenteel gekeken naar de mogelijkheden tot herbestemming en verkoop van de locatie.

Zolang het gebouw onder beheer is van de parochie Heilige Stefanus, zullen op zaterdagavond nog Eucharistievieringen worden gehouden door onze pastoor Eduard Kimman SJ in de kapel. Ook wordt de huidige gebruikers van het pand de gelegenheid gegeven hun activiteiten voorlopig voort te zetten, terwijl zij zoeken naar een ander onderkomen.

Translations are automated (Google translate) so they might not be 100% accurate. 

Contactgegevens

Parochie Heilige Stefanus
Berg en Dalseweg 40
6521 JJ
Nijmegen
024-3221371