Skip to main content

Welkom in de Maria Geboortekerk!

U staat nu virtueel in het mooie, neogotische kerkgebouw onderaan de Berg en Dalseweg dat al meer dan 100 jaar deel uitmaakt van het leven in Nijmegen Oost.

In de Maria Geboortekerk komen traditie en heden bij elkaar. In de traditie van 2000 jaar christendom vieren wij dagelijks het leven en sterven van Jezus. Het oude gebouw, de sereniteit van de ruimte laten ons voelen dat wij in een lange reeks van mensen staan die hier rust, kracht en blijdschap hebben ervaren.

De kerkgemeenschap is een spiegel van onze moderne tijd: mensen van 0 tot 100 - vele kinderen, studenten, jonge gezinnen, alleenstaanden - komen regelmatig naar de vieringen, leren elkaar kennen, delen vreugd en leed met elkaar en bidden voor en met elkaar. Vriendschappen ontstaan, buren worden nieuwsgierig en komen mee, voorbijgangers worden kerkgangers, elk jaar laten volwassenen zich dopen.

30 jaar geleden ontstaan uit een kerkgemeenschap met een tiental kerkgangers komen er nu elke dag rond 25 en elk weekend rond 200 mensen van alle leeftijden bij elkaar – en het aantal groeit elke week. God houdt van de mensen en is hen nabij. Dat is de boodschap die ons draagt, die ons verbindt en die we willen uitdragen naar anderen.

Wat wij als priesters regelmatig horen is dat mensen zich geaccepteerd weten zoals ze zijn, dat ze genieten van de gemeenschap, de vieringen, de mogelijkheden om hun talenten op verschillende manieren te kunnen inzetten.

De groeiende gemeenschap is voor ons een groot cadeau en een grote uitdaging.

Bekijk onze website, kom een keertje langs - wij verheugen ons op iedereen van jullie!

Pastor Jeroen Miltenburg en kapelaan Nick Kersten

NickKerstenDiaken

Nick Kersten
Kapelaan

jeroenmiltenburg vierkant

Jeroen Miltenburg
Pastor