Skip to main content

Studenten (KSN)

ksn bestuurKatholieke Studenten Nijmegen (KSN) is een actieve katholieke studentenvereniging voor studenten tussen de 18 en 30 jaar met behoefte aan gezelligheid en geloofsverdieping. Door het organiseren van veel verschillende interessante, gezellige en inspirerende activiteiten willen we onze leden en andere belangstellenden helpen om het katholieke geloof te beleven en te verdiepen. We komen iedere donderdagavond samen en sluiten de avonden af met gezellige borrels.

We organiseren verschillende activiteiten zoals kringavonden en verdiepende lezingen, maar ook themafeesten en gezellige informele activiteiten. Verder vieren we geregeld samen de Heilige Mis in de Studentenkerk of Maria Geboortekerk. En ook organiseren we jaarlijks een kerstdiner, een driedaags evenement tijdens het Paastriduüm (de Paasdriedaagse) en een fantastisch gala.

ksn opendagOnze vereniging is gebouwd op drie pijlers: gemeenschap, geloofsverdieping en gezelligheid.

Gemeenschap is de basis van onze vereniging. Wij willen een thuis creëren voor alle nieuwe en huidige leden, zodat we allen samen een hechte gemeenschap vormen.

ksn rome modifiedBinnen KSN bieden wij onze leden veel ruimte en mogelijkheden voor de ontplooiing van het katholieke geloof. Door een breed scala aan activiteiten te organiseren bieden wij input om zo geloofskennis te vergroten en de katholieke spiritualiteit te verdiepen. We hopen iedereen hiermee een kans te bieden om het geloof te ervaren en uit te dragen.

Binnen KSN vinden we het belangrijk om een goede balans te hebben tussen zowel geloofsverdieping als gezelligheid. Gezelligheid en vriendschap zijn essentiële aspecten binnen een studentenvereniging. We zijn een hechte en levendige vereniging, waarbij iedereen welkom is!

Studentenhuizen

Dichtbij de Mariageboortekerk zijn twee katholieke studentenhuizen, een voor mannelijke en een voor vrouwelijke studenten.

Zij zijn er voor studenten die ervoor kiezen een heel studiejaar samen door te brengen. Voor alle studenten die verlangen samen met anderen hun geloof te beleven en daarin te groeien. Kortom; samen studeren, geloven, leven!

De Gemeenschap Emmanuel biedt met deze studentenhuizen de gelegenheid om dichtbij de universiteit én de Maria Geboortekerk te leven. De studenten worden door leden van de gemeenschap gekozen en begeleid.

Meer informatie vind je op de website van Emmanuel.

Kamerverhuur

Alle ruimtes die de parochie niet gebruikt zijn als kamerverhuur in gebruik.
Bewoners krijgen een huurcontract, hebben een eigen kamer met een douche en soms ook met een eigen toilet. Er zijn meerdere keukens aanwezig.


De huurders dienen zich te houden zich aan de bepalingen van het huishoudelijk reglement.
Informatie over de voorwaarden om als huurder in aanmerking te komen kun je opvragen bij KBS, via telefoonnummer 024-7370289 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.