Skip to main content

Diaconie

Bezoeksgroep

Door ziekte of ouderdom kunnen mensen vereenzaamd raken. Wij laten hen echter niet in de steek. De bezoekgroep streeft ernaar deze mensen regelmatig thuis een bezoek te brengen. Het gaat daarbij om een persoonlijke ontmoeting, waarbij het geloof soms wel en soms niet ter sprake komt.De bezoekgroep zorgt tevens met Kerstmis en Pasen voor een extra attentie voor mensen die niet naar de kerk kunnen komen. Indien gewenst, is het ook mogelijk om thuis de Communie te ontvangen. De leden van de bezoekgroep komen enkele malen per jaar bijeen voor vorming en verdieping en voor het maken van onderlinge afspraken. Wil je graag bezoek ontvangen of ken je iemand die graag bezoek zou krijgen, dan kun je contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Solidariteitsgroep

Gevangenen in Congo, boeren in Chili, weeskinderen in Rusland - als onderdeel van een wereldkerk weten wij ons verbonden met medechristenen die in moeilijke omstandigheden leven. Elk jaar steunen wij zo’n zes projecten wereldwijd.

De projecten worden door de werkgroep gecoördineerd en samen met de pastoor geselecteerd. Bij de selectie van de projecten hanteren wij een aantal criteria zoals kleinschaligheid, inbedding in een katholieke setting, beschikbaarheid van goede documentatie, een gegarandeerd goede overdracht van het geld en verantwoording van de besteding. Uitgebreide informatie over lopende projecten zijn gepubliceerd in de kerk.