Skip to main content

Diaconie

Bezoekgroep

2024 03 21 bezoekgroep V3

Klaarmaken paasattenties 2024, v.l.n.r.: Mariette, Tineke, Marieke, Lucy

De Bezoekgroep houdt contact met parochianen voor wie gezelschap niet vanzelfsprekend is door eenzaamheid, ouderdom of ziekte. Ook zij die niet (meer) in staat zijn om deel te nemen aan de vieringen in de Maria Geboortekerk maken deel uit van onze gemeenschap. Daarom streeft de Bezoekgroep ernaar om hen met regelmaat thuis op te zoeken. Daarbij staat persoonlijke ontmoeting centraal, waarbij het geloof al dan niet ter sprake komt. Ook is het mogelijk om thuis de H. Communie te ontvangen.

fien tineke V1

Maart 2024: Tineke op bezoek bij mevrouw Fien Heskes


Met Kerstmis en Pasen wordt een extra attentie verzorgd voor de contacten van de Bezoekgroep.

De Bezoekgroep bestaat uit zowel jongere als oudere parochianen die zich met veel plezier inzetten om gezelschap en een luisterend oor te bieden aan hun medeparochianen thuis. Daarnaast komen zij een aantal keer per jaar samen voor vorming en verdieping.

Kent of bent u iemand die bezoek op prijs stelt, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Solidariteitsgroep

Gevangenen in Congo, boeren in Chili, weeskinderen in Rusland - als onderdeel van een wereldkerk weten wij ons verbonden met medechristenen die in moeilijke omstandigheden leven. Elk jaar steunen wij zo’n zes projecten wereldwijd.

De projecten worden door de werkgroep gecoördineerd en samen met de pastoor geselecteerd. Bij de selectie van de projecten hanteren wij een aantal criteria zoals kleinschaligheid, inbedding in een katholieke setting, beschikbaarheid van goede documentatie, een gegarandeerd goede overdracht van het geld en verantwoording van de besteding. Uitgebreide informatie over lopende projecten zijn gepubliceerd in de kerk.