Skip to main content

Kinderen en gezinnen

Crèche tijdens de zondagsmis

Ontdek de warmte en zorgzaamheid van onze crèche voor de allerkleinsten hier bij de Maria Geboortekerk! Onze crèche is meer dan alleen een plek om de kinderen tijdens de mis onder te brengen; het is een liefdevolle omgeving waar geloof en gemeenschap samenkomen. Alle kinderen van 0 tot 4 jaar zijn elke eerste en derde zondag van de maand en op de hoogfeesten tijdens de mis van 10.30 uur welkom bij de creche.

In onze crèche worden je kinderen omringd door ervaren en toegewijde ouders of vrijwilligers (in bezit van een VOG). We lezen voor uit de kinderbijbel, hebben veel gevarieerd speelgoed en zingen ook christelijke liedjes. Speciaal voor kleine kinderen.

We hechten er veel waarde aan dat de kinderen in een gezellige en beschermde omgeving verblijven. Ouders kunnen met een gerust hart deelnemen aan de mis, wetende dat hun kleintjes in goede handen zijn.

Verdere informatie:
iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kinderwoorddienst tijdens de zondagsmis

Iedere zondag wordt er tijdens de hoogmis van 10.30 uur voor kinderen tussen 4 en 12 jaar een kinderwoorddienst gehouden. Er zijn 2 groepen: een jongere groep voor kinderen van de basisschool groep 1 t/m
4 en een oudere groep voor kinderen van de basisschool groep 5 t/m 8. Als in de kerk de Bijbellezingen worden gelezen, gaan de kinderen naar hun eigen ruimte om naar het Evangelie te luisteren en dit samen te bespreken. Ook is er tijd voor een knutselwerkje omtrent het Evangelie in de vorm van kleurplaten of het oplossen van woordpuzzels.

De kinderwoorddienst wordt begeleid door enthousiaste (groot)ouders. Heeft u vragen over de kinderwoorddienst of wilt u misschien helpen, stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gezinsmis

Bij de gezinsmis staan de kinderen centraal! Zij zingen in het koor, lezen de voorbeden en lezingen, dirigeren de liederen en brengen de gaven. Alle lezingen zijn in vereenvoudigde taal. In het misboekje staan tekeningen voor kinderen, passend bij de lezingen.

En natuurlijk zijn er zoals gebruikelijk kinderen die misdienaar zijn. Tijdens de gezinsmis is er geen preek maar een interactief gesprek tussen de priester en de kinderen. De gezinsmissen zijn een keer per maand op zondag om 10.30 uur.

Kinderen en gezinnen voelen zich bij de gezinsviering speciaal thuis, omdat ze betrokken worden bij de mis. Kinderen krijgen speciale taken tijdens de viering. Zo leren ze wat samen liturgie vieren is. Ook nieuwe kinderen en gezinnen mogen meteen mee doen als ze willen. Zij leren deel te nemen aan de viering en dat iedereen, oud en jong een bijdrage mag leveren aan een mooie en feestelijke liturgie. Voor nieuwe kinderen en gezinnen is het een gewaardeerde manier om de eucharistieviering beter mee te kunnen vieren. Zij worden indien zij willen meteen erbij betrokken.

Verdere info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kinderkoor

Het kinderkoor is er voor alle kinderen vanaf groep 3 en je hoeft pas te stoppen als je de baard in je keel krijgt … Als je de baard niet in je keel krijgt mag je blijven zolang als je wilt! We oefenen op zaterdagochtend ongeveer 1 x per 2 weken (omdat de dirigent onregelmatig werkt). Tijdens de repetities zijn we bezig met stemvorming en ademhalingstechnieken, leren we zuiver te zingen, solo- en meerstemmig te zingen. Wij zingen altijd tijdens de gezinsmis, ongeveer 1 x in de 5 weken en we vinden het dan ook belangrijk om de liturgie echt mooi te maken.

Het koor is een gezellige groep van inmiddels ruim 20 kinderen. Tijdens de repetities hebben we ook veel plezier met elkaar. Wil je meezingen in het kinderkoor? Kom gewoon eens langs en kijk of je het leuk vindt! Voor informatie of opgave kun je contact opnemen met Astrid Broeders (dirigent).

Meer informatie: Facebook

Mary Kids Club

Wat deed Daniël in de leeuwenkuil en hoe kwam Jona in de buik van de vis? In hoeveel talen is het Onze Vader vertaald en welke Zalige hoogleraar woonde om de hoek? Samen het geloof en de bijbel ontdekken, knutselen en zingen - dat kun je bij de Mary Kids Club.

Alle kinderen van groep 5 t/m groep 8 zijn welkom bij deze kinderactiviteit. Gezelligheid én geloofsverdieping staan hierbij centraal!

De avond begint met samen eten, waarbij ouders, broertjes en zusjes gezellig mogen aanschuiven. Daarna begint het club-programma. Je bent van harte welkom om samen met je vriendjes en vriendinnetjes langs te komen!   


Elke derde vrijdagavond van de maand (in de vakantie soms afwijkend) vindt de Mary Kids Club plaats in het parochiecentrum van de Maria Geboortekerk.

Het ontwikkelen en versterken van vriendschappen is een belangrijk onderdeel van de Mary Kids Club. Daarom kan er voorafgaand aan het programma om 18.00 uur deelgenomen worden aan een gezamenlijke maaltijd voor de kinderen en hun gezinnen.

Vanaf 18.45 uur start het programma. In een vierjarig programma maken de kinderen kennis met allerlei verhalen uit het Oude en Nieuwe testament. Ook worden de sacramenten, de Tien Geboden en andere belangrijke onderwerpen van het geloof behandeld. De kinderen raken op deze manier vertrouwd met het geloof en kunnen daardoor groeien in hun persoonlijke relatie met God. De avond wordt om 20.15 uur afgerond.

Wees welkom om vrijblijvend een avond kennis te maken! Stuur voor meer informatie of aanmelden een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Graag tot ziens bij onze volgende Mary Kids Club!

Kinderbieb

Van ‚Adam‘ tot ‚Zalig‘ - in de kinderbieb zijn er boeken over van alles rondom het geloof. Spannende stripverhalen, uitleg van de mis of grote kijkboeken, de collectie is gericht op kinderen van 0 - 12 jaar.

 

De boeken staan achter in de kerk zodat de kinderen ze tijdens de vieringen kunnen lezen. Natuurlijk mag een boek ook worden meegenomen naar huis om het uit te lezen.

Naast de boeken zijn er kleurplaten, kleurpotloden en elke zondag een knutsel- en catechesefoldertje voor basisschoolkinderen.

Eerste Heilige Communie

Op 28 april 2024 vindt de Eerste Heilige Communie voor de parochie Heilige Stefanus weer plaats in de Maria Geboortekerk. Alle kinderen vanaf groep 4 zijn van harte welkom om aan de voorbereiding deel te nemen.
Het voorbereidingstraject start op 13 oktober 2023.
Verdere informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vormsel

Kinderen en tieners vanaf rond 10 jaar zijn uitgenodigd om het vormsel te ontvangen. Het voorbereidingstraject start binnenkort. Meer informatie volgt.

... En door het jaar heen

Door het jaar heen zijn er regelmatig activiteiten voor kinderen, zoals palmpaasstok maken, kruisweg, Sint Maarten - optocht, open kerststal, en nog veel meer. Houd de activiteitenagenda in de gaten.