Skip to main content

Katholieke bronnen en boeken

De Rooms-Katholieke traditie biedt een bijna oneindige bron van inspiratie, wijsheid en geestelijke voeding. Een bron zo diep dat het onmogelijk is om op deze website een uitputtende opsomming te geven van alle verschillende spiritualiteiten, de mooiste mystieke werken of de meest vernuftige thelogische verhandelingen. Toch willen wij je enkele goede handvatten aanreiken om op dagelijkse basis je geloof te verdiepen en je geest te versterken.

Nieuwsbronnen

Om het nieuws binnen en buiten de kerk te volgen, kun je het Katholiek Nieuwsblad online lezen of je abonneren op de printversie.

Dagelijks Gebed

In de dagelijkse gebedspodcast Bidden Onderweg reflecteer je in ongeveer dertien minuten op je eigen leven en kom je tot een gesprek met God. De podcast wordt gemaak door het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen.

Bidden Onderweg heeft een app voor iOS en Android.

Rooms-Katholieke Documenten

De website RK Documenten heeft als doel om de Rooms Katholieke schat aan teksten voor jou toegankelijk te maken. De website stelt alle belangrijke kerkelijke documenten van de Rooms Katholieke Kerk waaronder encyclieken, pauselijke brieven en preken, in het Nederlands beschikbaar.

Maandelijkse Boekentafel

De parochie Heilige Stefanus beschikt over een uitgebreide bibliotheek van bijna 4.000 boeken, CD's en DVD's. Deze collectie bevindt zich op de Berg en Dalseweg 40 en wordt beheerd door onze bibliotheekgroep. Download hier de volledige catalogus.  Wanneer je een boek wilt lenen, neem contact op met de bibliotheekgroep via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het doel van onze bibliotheekgroep is het uitlenen van boeken over het christendom voor jong en oud. Elke laatste zondag van de maand om 11:30 uur wordt een kleine gedeelte van de collectie uitgestald tijdens de Boekentafel.

Iedereen is dan welkom om spirituele en opbouwende boeken, CD's en DVD's te lenen in het parochiehuis van de Maria Geboortekerk.