Skip to main content

Koor & liturgie

De liturgie in de Maria Geboortekerk is gericht op het samen vieren. De gebeden en lezingen, voorbeden en preek zijn altijd in het Nederlands. De liederen zijn merendeels in het Nederlands en gericht op het makkelijk mee kunnen zingen. Regelmatige worden de vieringen verrijkt met Latijnse liederen.

Hoogtepunt is de zondagse Hoogmis met koor en instrumenten, wierook, gezongen psalm, kinderwoorddienst en crèche.

Daarnaast bieden “stille missen” door de week, op zaterdagavond en zondagochtend vroeg de kans om op een meer ingetogen manier te vieren.

Samen vieren betekent ook deel kunnen nemen aan de vieringen via de livestream en vertaling tijdens de mis in het Engels. Samen vieren betekent ook welkom geheten worden bij de ingang en gelegenheid voor een kopje koffie na de mis.

Om de vieringen in de kerk mooi en feestelijk te laten verlopen zijn naast de priesters elke week veel vrijwilligers betrokken: misdienaars, kosters, koorzangers, muzikanten, lectoren, dirigenten – op een zondagse hoogmis zo’n 30 mensen.

Koor

Grote en minder grote zangtalenten van alle leeftijden vormen het Maria Geboorte Koor. Het koor zingt op zon- en feestdagen tijdens de hoogmis en wordt muzikaal begeleid door orgel en verschillende andere instrumenten. De liturgie nodigt uit om mee te zingen en het koor steunt en verrijkt de zang.



Het Maria Geboorte Koor is een gemengd koor, met leden van alle leeftijden dat vierstemmig zingt en muzikaal wordt ondersteund door onder andere orgel en viool. De muziek bestaat voornamelijk uit
nieuwe Nederlandstalige liturgische muziek. De repetities zijn iedere eerste en derde maandag van de maand van 19.45-21.30 uur in het parochiecentrum van de Maria Geboortekerk. Interesse? Enig zangtalent is gewenst, maar aarzel niet en kom vrijblijvend een keer mee repeteren! Het is fantastisch om zo een bijdrage aan de liturgie te mogen leveren en kerkgangers een stukje dichter bij God te brengen!

Stuur voor meer informatie een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Graag tot ziens bij de volgende repetitie!

Misdienaars & acolieten

De misdienaars en acolieten helpen de priester tijdens de vieringen bijvoorbeeld bij het gereedmaken van het altaar, zij zorgen voor water en wijn voor de consecratie en de handwassing. Ook de wierook en het wierookvat vallen onder de taken van de misdienaar of acoliet. Soms helpen acolieten bij het uitreiken van de communie.

In de Maria Geboortekerk is er nu een groep van ongeveer 20 misdienaars en acolieten tussen de 8 en 55+ jaar.
Heb je interesse? Neem contact op met het secretariaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosters

De koster helpt bij het voorbereiden van de vieringen. Zo zijn het openen en opruimen van de kerk, verlichting door kaarsen en lampen, luiden van de klokken en het klaarleggen van de juiste liturgische boeken en gewaden enkele taken van de koster.

Momenteel is er een groep van ruim 10 vrijwilligers die het kosterwerk verzorgt bij alle vieringen in onze kerk.
Heb je interesse? Neem contact op met het secretariaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.