Skip to main content

Werkgroepen

Overkoepelende organen

Verschillende overkoepelende organen helpen priesters en vrijwilligers om alle activiteiten te coördineren en soepel te laten verlopen.

In het locatieteam beraden vrijwilligers zich samen met de priesters over onderwerpen zoals financien, onderhoud van de gebouwen, etc. Het locatieteam is een door het parochiebestuur aangesteld team.

In het locatieteam zitten:

  • Jeroen Miltenburg, eindverantwoordelijk priester voor Maria Geboortekerk
  • Monique van Wagenberg, vice-voorzitter
  • Jan Rutjes, penningmeester
  • Trudy Spanjers, secretaris
  • Michel Dankers, gebouwenbeheer
  • Michael Stoelinga, communicatie
  • Nick Kersten

In het kernteam bespreken vertegenwoordigers van verschillende werkgroepen maandelijks met de priesters actuele vragen rondom het “reilen en zeilen” van de kerkgemeenschap.

Het liturgisch overleg vergadert ook maandelijks en bestaat uit de verantwoordelijken voor koor en liturgie en de priesters.

Bibliotheek

De laatste zondag van de maand is het na de mis van 10.30, naast koffietafel ook boekentafel. We stallen dan een klein deel van onze boeken uit (±200) om uit te lenen.
Daar zijn zo’n drie mensen van de bibliotheekgroep bij betrokken (tot ± 12.30).  De bibliotheek groep bestaat uit 5 mannen en vrouwen. We komen elke vrijdagmorgen bij elkaar van 10 uur tot 12.30. Onderbroken door een gezellige koffiepauze, houden we ons bezig met het rubriceren, ordenen en in de computer invoeren van onze boeken en ook zijn we beschikbaar om boeken uit te lenen. Het doel van onze bibliotheekgroep is het uitlenen van boeken over het christendom voor jong en oud. Iedereen kan ook boeken lenen die in de catalogus op de site van de Maria Geboortekerk staan. Door hier te klikken zie je het overzicht van alle beschikbare boeken en DVDs in onze bibliotheek.

Op deze pagina vind je meer informatie over andere katholieke bronnen en boeken. Heb je vragen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Onderhoudsgroepen

Rijk versierde kerk met fraaie bloemstukken, oud koper glanzend opgepoetst, sfeervolle verlichting tijdens de vieringen, mooie tuin rondom het parochiecentrum – al dit wordt mogelijk gemaakt door de hulp van tientallen parochianen die tijd en talenten hiervoor inzetten.Van bloemenarrangementen maken, spaarlampen inzetten, kerkbanken schoonmaken en planten snoeien tot muren isoleren en koffie schenken is van alles nodig. Maandelijkse poetsochtenden, regelmatige klussendagen, bloemschikken op vrijdag– het zijn effectieve en gezellig bijeenkomsten. Uiteraard mag de groep groeien en iedereen die tijd en zin heeft, is welkom.

Verdere info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.