Maria Geboorte

Nieuws

Kou in de kerk

Zoals u weet worden de energiekosten voor het komend jaar drastisch verhoogd en voor onze kerk begroot op ca. € 115.000. U zult begrijpen dat door deze hoge kosten komende winter de verwarming in de kerk niet of nauwelijks zal branden. Daarom doen wij een oproep aan iedereen die met ons wil meedenken over alternatieve verwarming in de kerk. Suggesties, ideeën, voorstellen zijn welkom. Mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kunnen we met elkaar daarover in gesprek gaan.

Titus Brandsma – veelzeggend voor ons

Deze maand gebeurt er iets groots wat je hooguit één keer in je leven meemaakt! Onze stadsgenoot Titus Brandsma wordt door Paus Franciscus heilig verklaard. Titus Brandsma heeft ons iets te zeggen. Hij was hoogleraar en rector Magnificus van onze universiteit. Hij kwam als journalist op voor de waarheid. Juist in onze tijd van fake news, is het belangrijk om te onderzoeken wat waarheid is. Hij heeft zich verzet tegen de dictatuur en wist dat helder te verwoorden. Hij heeft daarvoor zijn leven gegeven. Het laat zien hoe actueel pater Titus Brandsma voor ons is. Dat alles heeft hij kunnen doen vanuit een levend geloof in God.

Om meer zicht op hem te krijgen kunt u de lezing van prof. Peter Nissen over Titus Brandsma hier bekijken.

Een levende parochie

Donderdag 24 en vrijdag 25 maart zijn acht parochianen afgereisd naar Breda om de conferentie bij te wonen over de missionaire parochie. In totaal waren er ca. 1000 mensen uit Nederland en Vlaanderen (naast honderden via de livestream). Onder hen alle geledingen van de kerk.

Doel van de conferentie was om met elkaar na te denken over de toekomst van de parochies in Nederland en Vlaanderen. Uitgangspunt was de theologische visie van James Mallon (Als God renoveert). Mallons visie kent drie sleutels:1. vertrouwen op de kracht van de Heilige Geest,2. de voorrang van de evangelisatie op alle parochie-activiteiten, en3. de vorming van leiderschap in de gemeenschap.

Dutch Dutch

Translations are automated (Google translate) so they might not be 100% accurate.