Skip to main content
10 maart 2024

Van Palmzondag tot Pasen: De sterkste week van het jaar

U kent ongetwijfeld de Nederlandse soapserie GTST: Goede Tijden, Slechte Tijden. Al sinds 1990 kunnen liefhebbers het wel en wee volgen van de bewoners van het fictieve dorp Meerdijk, al bijna zevenduizend afleveringen lang. De kerkelijke liturgie kent ook GTST: Gewone Tijden, Sterke Tijden. Sterke tijden zijn de delen van het liturgisch jaar waarin de vieringen een eigen karakter hebben. Daar zijn er twee van: de cyclus rond Kerstmis, met de advent en de kersttijd, en de cyclus rond Pasen, met de veertigdagentijd en de Paastijd tot en met Pinksteren.

In die Paascyclus is de week van Palmzondag tot en met Pasen zonder twijfel de sterkste tijd van het jaar. Die heet in verschillende talen dan ook Heilige Week, Stille Week, Grote Week of Goede Week. Mensen verbazen zich vaak over die laatste naam, zoals ze zich ook verbazen over de benaming Goede Vrijdag: hoe kun je nou een week en een dag ‘goed’ noemen die in het teken van het lijden staat? Maar dat lijden van Jezus, dat in die week en op die dag herdacht wordt, betekent voor christenen de doorgang naar nieuw leven, naar opstanding: God laat door het lijden heen zien dat de dood niet het laatste woord heeft, dat zijn liefde voor mensen hen over de dood heen tilt. De doorgang van Jezus door de dood heen opent ook voor ons uitzicht op toekomst, op leven dat sterker is dan de dood. Want ‘onze God is een God van levenden,’ zegt Jezus in het Marcusevangelie (Marcus 12,27).

Die doorgang vieren wij in die week tussen Palmzondag en Pasen. Het woord Pasen betekent oorspronkelijk ook zoiets als ‘doorgang’. Die tocht van leven via dood naar nieuw leven begint met de intocht van Jezus in Jeruzalem. Die wordt gevierd op Palmzondag, de laatste zondag van de veertigdagentijd. Daarmee breekt de Goede Week aan. Jezus wordt nog als gevierde held de stad binnengehaald, met hosannageroep en gezwaai met palmen. Maar de stemming zal snel omslaan.

Op Witte Donderdag gedenken we dat Jezus voor de laatste keer met zijn leerlingen aan tafel zit. Hij geeft ze een voorbeeld van dienstbaarheid door hun voeten te wassen. Maar Hij weet ook dat één van hen Hem zal overleveren aan de autoriteiten, die deze lastpost liever kwijt zijn. In de nacht na de maaltijd wordt Jezus gevangen genomen en voor de religieuze rechtbank van Jeruzalem, het Sanhedrin gebracht en voor de Romeinse landvoogd Pontius Pilatus. Die laat Hem wegvoeren om gekruisigd te worden: het thema van Goede Vrijdag.

In de liturgie treedt dan de stilte in: op Goede Vrijdag en de volgende dag, die Stille Zaterdag heet, wordt geen eucharistie gevierd. Jezus ligt in het graf. Maar dan breekt in de Paasnacht de grote vreugde los in de liturgie: God heeft Jezus uit de doden opgewekt: het leven is sterker dan de dood! De Paaswake is de meest uitbundige viering van het hele liturgische jaar.

De Amerikaanse monnik, dichter en vredesactivist Thomas Merton (1915-1968) heeft eens gezegd dat de dagen tussen Palmzondag en Pasen ‘de heiligste van het hele jaar zijn. We worden in het diepe gegooid, we worden ondergedompeld in geheimen die we alleen met geloof en liefde kunnen begrijpen. Maar we komen ook weer bovendrijven. We duiken door deze heilige dagen heen weer op als nieuwe mensen, als een nieuwe gemeenschap.’ Vier het mee, in deze sterkste week van het jaar!

Peter Nissen

Voor een overzicht van alle speciale vieringen in de Goede Week van de locaties van de parochie Heilige Stefanus, zie hier.

  

Lees ook

Vacature Medewerker Secretariaat (m/v)

03 mei 2024
De parochie Heilige Stefanus Nijmegen zoekt, per 1 juli Medewerker secretariaat(12 uur per week) D...

Vacature Medewerker Secretariaat (m/v)

De parochie Heilige Stefanus Nijmegen zoekt, per 1 juli

Medewerker secretariaat
(12 uur per week)

De parochie Heilige Stefanus is een fusieparochie van kerken in Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-West en Lindenholt. De parochie zoekt een medewerker voor het centrale secretariaat, gevestigd in de pastorie van de Maria Geboortekerk aan de Berg en Dalseweg.

Je taken bestaan uit:
- Het afhandelen van correspondentie en telefoonverkeer, doorgeleiden van stukken en bijhouden van het brievenboek.
- Bewaken van de voortschrijdende agenda en afsprakenlijst van het bestuur.
- Vormen en beheren van het bestuurlijk archief, zowel digitaal als fysiek.
- Het coördineren van de kerkledenadministratie, in afstemming met locatie-vrijwilligers.
- Verzorgen van de contractadministratie.
- Het plaatsen van communiqués op de website.

Redenen waarom dit iets is voor jou (of juist niet):
- Je hebt een positieve en proactieve werkhouding.
- Je handelt professioneel, gaat zorgvuldig en respectvol om met waarnemingen en bevindingen.
- Je bent doortastend, oplossingsgericht en een teamspeler.
- Je respecteert de katholieke signatuur van de organisatie.

Wij bieden:
- Een leuke werksfeer.
- Werk waarmee je iets betekent voor je medemens.
- Flexibele indeling van de werktijden.
- Arbeidsvoorwaarden voor een werknemer in dienst van een parochie van de R.K. Kerkprovincie in Nederland. Reiskostenvergoeding en salariëring zijn conform deze arbeidsvoorwaarden (minimaal € 2233,49 en maximaal € 2756,73 per maand afhankelijk van opleiding en ervaring).
- Een contract voor een jaar met de intentie tot verlenging

Wat vragen we?
- Je hebt een relevante opleiding en ervaring in een soortgelijke functie.
- Je beschikt over een passend werk- en denkniveau en goede communicatieve vaardigheden.
- Je kunt uit de voeten met Office en (leden)administratiesystemen.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:
Roland van der Pluym, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06-22921106.

Je schriftelijke sollicitatie kun je richten aan:

Parochiebestuur Heilige Stefanus Nijmegen
T.a.v. Roland van der Pluym
Berg en Dalseweg 40
6521 JJ NIJMEGEN
Of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laudato Si in the achtertuin

03 mei 2024
Wees goed voor deze aarde, de mens, het dier, de plant, Want alles heeft zijn waarde, is schepsel ui...

Laudato Si in the achtertuin

Wees goed voor deze aarde, de mens, het dier, de plant, Want alles heeft zijn waarde, is schepsel uit Gods hand.

Het weer wordt weer warmer en bij de minst en geringste zonnestraal werpen heel veel mensen zich op tuin en balkon. Ikzelf ook. Ik onderneem dan ook heel wat fietstochtjes richting het tuincentrum om te kijken of er nog iets van mijn gading bij is. De keuze in zo’n tuincentrum is vaak overweldigend.

Nu horen we ook van alle kanten dat het niet zo best gaat met de insecten in Nederland. Als natuurliefhebber, tuinliefhebber en als ‘activiteitenboerin’ voor Laudato Sì ben ik aan het kijken en bedenken hoe ik die dingen aan elkaar kan koppelen: zorg voor de aarde en de schepping en mijn tuinierenhobby. Gelukkig hoef ik het niet allemaal zelf te bedenken.

Via de website van de Nederlandse Laudato Sì Alliantie zijn er heel wat ideeën en tips te vinden (www.laudato-si.nl). Ikzelf begin maar eens om in mei het gras niet te maaien, en het aanleggen van een klein heemtuintje, een tuintje met inheemse planten. Want vooral die inheemse planten, daar zijn onze inheemse insecten dol op. Als ‘activiteitenboerin’ ben ik aan het denken over welke Laudato Si activiteiten we in en rond de Antonius Abt en de Stefanusparochie kunnen ontwikkelen. Heb je belangstelling om mee te denken, neem dan gerust contact met mij op.

Marga Zwiggelaar

In contact komen met zr. Marga?
Mail naar mzwiggelaar[ad]gmail.com

Paaswake Maria Geboortekerk in de Gelder...

01 april 2024
Zalig Pasen! Wat hebben wij samen mogen genieten van prachtige vieringen in alle kerken die onze par...

Paaswake Maria Geboortekerk in de Gelderlander

Zalig Pasen! Wat hebben wij samen mogen genieten van prachtige vieringen in alle kerken die onze parochie rijk is. Van Palmzondag tot Paasmaandag zijn wij op verschillende momenten, plekken en wijzen samengekomen om het Passieverhaal en de glorievolle Verrijzenis van Jezus Christus in al haar luister te her-innneren.

Een van de (vele) hoogtepunten was de Paaswake in de Maria Geboortekerk, waar acht jongvolwassenen werden gedoopt. De Gelderlander publiceerde een mooi artikel met video over deze vreugdevolle gebeurtenis: https://www.gelderlander.nl/nijmegen/twintigers-en-dertigers-in-een-volle-kerk-waar-zie-je-dat-nog-nou-hier-in-nijmegen-dus-en-niet-alleen-tijdens-de-belangrijkste-viering-van-het-jaar~a929562d/.

Wij heten de dopelingen van harte welkom! En wensen dat wij als gelovigen met een dankbaar en blij hart mogen toeleven naar Pinksteren.

 

Ik zeg met Pasen "Ja!"

21 maart 2024
In de paaswake is het moment daar, ik zal samen met een groep andere volwassen doopleerlingen het he...

Ik zeg met Pasen "Ja!"

In de paaswake is het moment daar, ik zal samen met een groep andere volwassen doopleerlingen het heilig sacrament van de doop en vormsel ontvangen. Mijn naam is Floor(tje), 23 jaar en een geboren en getogen Nijmegenaar. Pas afgestudeerd aan de Pabo en werkzaam als leerkracht basisonderwijs. Naast voor de klas staan, ben ik fanatiek powerliftster.

In September ‘23 meegenomen door een goede studievriendin van de Pabo naar de Maria Geboorte Kerk, had ik veel verwacht maar niet dat de gemeenschap, de missen en de warmte mij, een als atheïst opgevoede, zouden overtuigen de stap te nemen om mij te verbinden met zoiets moois als het geloof.

De Maria Geboortekerk heeft mij zo warm ontvangen, geholpen en begeleid in dit traject. De mensen die naar de mis komen, de priesters en iedereen die betrokken is bij de kerk hebben nu al zo’n bijzondere plek in mijn hart. Ik kan niet wachten om het geloof steeds verder te ontdekken, en mijn eigen steentje bij te dragen aan deze prachtige gemeenschap. Ik kijk er naar uit snel een praatje te maken als we elkaar een keer zien voor of na de dienst!

floortje

 

Goede Week en Pasen 2024 in Nijmegen

10 maart 2024
Voor deze speciale week zetten wij graag alles ook nog eens op een rijtje. Zodat iedereen dit h...

Goede Week en Pasen 2024 in Nijmegen

Voor deze speciale week zetten wij graag alles ook nog eens op een rijtje.
 Zodat iedereen dit hoogtepunt van het jaar ten volle kan vieren.

Ben je benieuwd wat we op de dagen in de Goede Week precies gedenken en vieren? Lees het blog van Peter Nissen.

Palmzondag 24 maart

  • Agneskerk: 10.00 uur Eucharistieviering
  • Antonius Abtkerk: 10.00 uur Eucharistieviering
  • Antonius van Paduakerk: 10.00 uur Woord en Communiedienst mmv Gregoriaans koor
  • Dominicuskerk: 10.30 uur Agapè viering. Palmwijding
  • Maria Geboortekerk: 10.30 uur Eucharistieviering met palmwijding en lijdensverhaal
  • Petrus Canisiuskerk: 10.30 uur Eucharistieviering met AMDG-koor

Dinsdag 26 maart

  • Antonius van Paduakerk: 19.00 uur Viering van inkeer en vergeving (Bezinning)

Witte Donderdag 28 maart

  • Maria Geboortekerk: 07.30 uur Lauden en lezingendienst
  • Maria Geboortekerk: 19.00 uur Plechtige eucharistieviering met voetwassing. Aansluitend: mogelijkheid om tot 0.00 uur te waken bij de Heer.
  • Antonius Abtkerk: 19.00 uur Eucharistieviering
  • Antonius van Paduakerk:19.00 uur Eucharistieviering mmv Gregoriaans koor
  • Dominicuskerk: 19.00 uur Eucharistieviering o.l.v. pastoor Kimman
  • Agneskerk:  19.30 uur Eucharistieviering

Goede Vrijdag 29 maart

  • Maria Geboortekerk: 07.30 uur Lauden en lezingendienst
  • Maria Geboortekerk: 15.00 uur Kruisweg (aansluitend Biechtgelegenheid tot 17.00 uur) 
  • Maria Geboortekerk: 15.00 uur Kinderkruisweg in het parochiecentrum
  • Petrus Canisiuskerk: 15.00 uur Kruisweg en Kruisverering met bloemenhulde aan de Piëta 
  • Agneskerk: 15.00 uur Bloemenhulde aan het kruis
  • Dominicuskerk: 15.00 uur Het Lijdensverhaal wordt gelezen.
  • Antonius Abtkerk: 15.00 uur 
  • Antonius van Paduakerk: 15.00 uur Kruisweg mmv Larissakoor
  • Maria Geboortekerk: 19.00 uur Herdenking van het lijden en sterven van de Heer. Aansluitend: Avond van Barmhartigheid georganiseerd door de studenten van KSN 
  • Agneskerk: 19.30 uur Bloemenhulde aan het kruis

Stille Zaterdag 30 maart

  • Maria Geboortekerk: 07.30 uur Lauden en lezingendienst
  • Dominicuskerk: 19.00 uur Kleine Paaswake.
  • Antonius Abtkerk: 20.00 uur Paaswake 
  • Dominicuskerk: 21.00 uur Eucharistieviering. Paaswake o.l.v. pastoor Kimman
  • Maria Geboortekerk: 21.00 uur Paaswake met volwassenendoop      
  • Antonius van Paduakerk: 22.00 uur Paaswake mmv Paduakoor (Eucharistieviering)      
  • Agneskerk: 22.30 uur Begin van de Nachtwake

1st Paasdag zondag 31 maart

  • Agneskerk: 6.00 uur Paasviering (afsluiting Nachtwake, Eucharistieviering) met aansluitend ontbijt
  • Antonius van Paduakerk: 10.00 uur Hoogmis van Pasen (Eucharistieviering) mmv Gelegenheidskoor
  • Antonius Abtkerk: 10.00 uur Eucharistieviering
  • Agneskerk: 10.30 uur Paasviering (Eucharistieviering)
  • Petrus Canisiuskerk: 10.30 uur Hoogmis. Het AMDG-koor zingt met solisten de Krönungsmesse van Mozart en o.a. het Halleluja van Händel.
  • Dominicuskerk: 10.30 uur Agapè viering. Hoogfeest van Pasen
  • Maria Geboortekerk: 10.30 uur Feestelijke eucharistieviering van Pasen
  • Maria Geboortekerk: 12.00 uur TV-uitzending pauselijke zegen ‘Urbi et Orbi’ in het parochiecentrum

2e Paasdag maandag 1 april

  • Agneskerk: 10.00 uur Eucharistieviering
  • Antonius Abtkerk: 10.00 uur Eucharistieviering
  • Maria Geboortekerk: 10.30 uur Eucharistieviering met zang
  • Petrus Canisiuskerk: 10.30 uur Eucharistieviering

Zoals altijd zijn de kerkdiensten van onze locaties ook te zien in de vieringenagenda op de website en op de locatiepagina's van de verschillende kerken.

Van Palmzondag tot Pasen: De sterkste we...

10 maart 2024
U kent ongetwijfeld de Nederlandse soapserie GTST: Goede Tijden, Slechte Tijden. Al sinds 1990 kunne...

Van Palmzondag tot Pasen: De sterkste week van het jaar

U kent ongetwijfeld de Nederlandse soapserie GTST: Goede Tijden, Slechte Tijden. Al sinds 1990 kunnen liefhebbers het wel en wee volgen van de bewoners van het fictieve dorp Meerdijk, al bijna zevenduizend afleveringen lang. De kerkelijke liturgie kent ook GTST: Gewone Tijden, Sterke Tijden. Sterke tijden zijn de delen van het liturgisch jaar waarin de vieringen een eigen karakter hebben. Daar zijn er twee van: de cyclus rond Kerstmis, met de advent en de kersttijd, en de cyclus rond Pasen, met de veertigdagentijd en de Paastijd tot en met Pinksteren.

In die Paascyclus is de week van Palmzondag tot en met Pasen zonder twijfel de sterkste tijd van het jaar. Die heet in verschillende talen dan ook Heilige Week, Stille Week, Grote Week of Goede Week. Mensen verbazen zich vaak over die laatste naam, zoals ze zich ook verbazen over de benaming Goede Vrijdag: hoe kun je nou een week en een dag ‘goed’ noemen die in het teken van het lijden staat? Maar dat lijden van Jezus, dat in die week en op die dag herdacht wordt, betekent voor christenen de doorgang naar nieuw leven, naar opstanding: God laat door het lijden heen zien dat de dood niet het laatste woord heeft, dat zijn liefde voor mensen hen over de dood heen tilt. De doorgang van Jezus door de dood heen opent ook voor ons uitzicht op toekomst, op leven dat sterker is dan de dood. Want ‘onze God is een God van levenden,’ zegt Jezus in het Marcusevangelie (Marcus 12,27).

Die doorgang vieren wij in die week tussen Palmzondag en Pasen. Het woord Pasen betekent oorspronkelijk ook zoiets als ‘doorgang’. Die tocht van leven via dood naar nieuw leven begint met de intocht van Jezus in Jeruzalem. Die wordt gevierd op Palmzondag, de laatste zondag van de veertigdagentijd. Daarmee breekt de Goede Week aan. Jezus wordt nog als gevierde held de stad binnengehaald, met hosannageroep en gezwaai met palmen. Maar de stemming zal snel omslaan.

Op Witte Donderdag gedenken we dat Jezus voor de laatste keer met zijn leerlingen aan tafel zit. Hij geeft ze een voorbeeld van dienstbaarheid door hun voeten te wassen. Maar Hij weet ook dat één van hen Hem zal overleveren aan de autoriteiten, die deze lastpost liever kwijt zijn. In de nacht na de maaltijd wordt Jezus gevangen genomen en voor de religieuze rechtbank van Jeruzalem, het Sanhedrin gebracht en voor de Romeinse landvoogd Pontius Pilatus. Die laat Hem wegvoeren om gekruisigd te worden: het thema van Goede Vrijdag.

In de liturgie treedt dan de stilte in: op Goede Vrijdag en de volgende dag, die Stille Zaterdag heet, wordt geen eucharistie gevierd. Jezus ligt in het graf. Maar dan breekt in de Paasnacht de grote vreugde los in de liturgie: God heeft Jezus uit de doden opgewekt: het leven is sterker dan de dood! De Paaswake is de meest uitbundige viering van het hele liturgische jaar.

De Amerikaanse monnik, dichter en vredesactivist Thomas Merton (1915-1968) heeft eens gezegd dat de dagen tussen Palmzondag en Pasen ‘de heiligste van het hele jaar zijn. We worden in het diepe gegooid, we worden ondergedompeld in geheimen die we alleen met geloof en liefde kunnen begrijpen. Maar we komen ook weer bovendrijven. We duiken door deze heilige dagen heen weer op als nieuwe mensen, als een nieuwe gemeenschap.’ Vier het mee, in deze sterkste week van het jaar!

Peter Nissen

Voor een overzicht van alle speciale vieringen in de Goede Week van de locaties van de parochie Heilige Stefanus, zie hier.

Bischop De Korte twee hoge pauselijke on...

02 maart 2024
Op zondag 25 februari 2024 werd in de Maria Geboortekerk onder leiding van bischop De Korte een bijz...

Bischop De Korte twee hoge pauselijke onderscheidingen uitgereikt in Nijmegen

Op zondag 25 februari 2024 werd in de Maria Geboortekerk onder leiding van bischop De Korte een bijzondere en feestelijke Heilige Mis gevierd. Een mis die niet alleen een viering van geloof was, maar ook een viering van toewijding en erkenning met de uitreiking van twee pauselijke onderscheidingen. De kerk zat helemaal vol, een krachtig symbool van de levendige geloofsgemeenschap in Nijmegen. 

In de lezingen van die zondag werden we herinnerd aan de essentie van het geloof en onze roeping als christenen. Een van de passages die werden voorgelezen was uit het Evangelie volgens Matteüs (5:13-16), waarin Jezus zijn volgelingen aanspoort om het licht van het geloof te laten schijnen voor anderen, zodat zij de goedheid van God kunnen ervaren door hun daden en woorden.

De preek van Mgr. De Korte benadrukte het belang van missionair zijn in ons geloof. Hij riep op tot een leven dat getuigt van de vreugde en hoop die voortkomt uit het geloof in Christus. Als christenen moeten we niet alleen ons geloof belijden binnen de muren van de kerk, maar ook daarbuiten, in de wereld om ons heen. We moeten leven op een manier die anderen nieuwsgierig maakt naar de boodschap van het evangelie.

Hoe toepasselijk dan ook, dat juist op deze zondag twee parochianen pauselijk mochten worden onderscheiden voor hun bijzondere verdiensten voor de parochie, het bisdom, de katholieke kerk en de maatschappij. Maria Martens kreeg uit handen van de bischop de versierselen opgespeld van Dame in de Orde van St. Gregorius de Grote en Wim Stolwijk die van Ridder in de Orde van St. Gregorius de Grote. Beiden ontvingen deze onderscheiding voor hun tomeloze inzet voor de kerk en parochie.

Maria Martens is, buiten haar politieke functies, actief geweest in de missieraad, het bestuur van het Vincent de Paul Centre Nederland en de Vrienden van de Friezenkerk. Wim Stolwijk is niet alleen oud-bestuurder van de parochie Heilige Stefanus, maar ook jarenlang actief geweest in de REA (Raad voor Economische Aangelegenheden) bij het bisdom.

Graag dragen wij onze grote dank en waardering uit naar Mgr. De Korte voor zijn komst en voor Wim Stolwijk, Maria Martens en allen die zich als vrijwilligers inzetten voor hun bijdragen aan onze kerk en samenleving.

 

Het parochiebestuur van de Heilige Stefanus te Nijmegen

Onderscheiding Wim van Stolwijk De Korte

Koster gevraagd voor onze stadskerk in h...

25 februari 2024
In 2023 hebben wij in onze stadskerk, de Petrus Canisiuskerk aan de Molenstraat in het centrum van N...

Koster gevraagd voor onze stadskerk in hartje Nijmegen

In 2023 hebben wij in onze stadskerk, de Petrus Canisiuskerk aan de Molenstraat in het centrum van Njmegen, afscheid genomen van drie kosters. Daarom zijn wij dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die deze taak op zich willen nemen.

Wat houdt de rol van koster in?

De kosters houden zich bezig met beheer, toezicht en verzorging van het kerkgebouw, de Mariakapel en de pastorie. Tevens assisteren zij in de verzorging van de dagelijkse vieringen. Daarnaast is deze groep ook het aanspreekpunt in de uren dat de medewerksters van de 'Open Kerk' niet aanwezig zijn.

De koster die wij zoeken heeft affiniteit met het christendom, belangstelling voor waar het om gaat in de kerk en gevoel voor het feit dat hij of zij omgaat met voorwerpen die betekenis hebben in de eredienst.

De koster moet zelfstandig kunnen werken in overleg met de collega-kosters en de pastoor.
De werktijden zijn in overleg met de andere kosters een ochtend per week (8.30 – 13.30 uur) en af en toe op zaterdag en zondag.

Een vrijwilligersvergoeding behoort tot de mogelijkheden. Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (de kosten van de aanvraag hiervan worden vergoed).

Interesse?

Neem dan contact met de coördinator van de kosters, mw. Rozeta Sin:
per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoonnummer 024-3226840. Of loop gewoon even binnen wanneer de kerk open is.

Ook op onze andere kerklocaties zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die liturigische, diaconale, admnistratieve, facilitaire of sociale taken zouden willen vervullen. De kerk is een gemeenschap van en voor mensen!

Zie https://stefanus.nl/activiteiten/als-vrijwilliger-meehelpen-in-de-parochie voor het contactformulier.