Skip to main content

Actueel

Schema vieringen Kerst en Nieuwjaar

Zondag 24 december (4e Adventszondag): Nachtmis om 20.00 uur
voorganger p. J. van Duijnhoven,
het Gemengde koor zingt onder leiding van Michel de Kort en wordt begeleid door Gerard Donkers op het orgel.

Zondag 25 december Eerste Kerstdag: viering om 10.00 uur
voorganger p. W. Halters
het Gemengde koor zingt onder leiding van Michel de Kort en wordt begeleid door Gerard Donkers op het orgel.

Maandag 26 december Tweede Kerstdag: géén viering

Zondag 31 december Oudjaarsdag, viering om 10.00 uur
voorganger p. J. van Duijnhoven

Maandag 1 januari, Nieuwjaarsdag, géén viering

Zondag 7 januari, viering om 10.00 uur,
voorganger p. J. van Duijnhoven
het Gemengde koor zingt onder leiding van Michel de Kort en wordt begeleid door Gerard Donkers op het orgel.
Aansluitend wensen we elkaar Gelukkig Nieuwjaar, samen met alle vrijwilligers is er koffiedrinken, gevolgd door een drankje en wat hapjes!

 

18 november 2023

Eeuwige professie zr. Marga Zwiggelaar en Catharina AI, beide zusters bij de Dominicanessen van de Heilige Familie (Neerbosch), zullen op zaterdag 18 november hun eeuwige professie, ook wel 'geloften voor het leven' genoemd, afleggen. Met deze geloften verbinden ze zich voor de rest van hun leven aan de congregatie en de orde. De twee zusters hebben de viering met eigen inbreng vormgegeven en combineren oude en nieuwe teksten en rituelen om uitdrukking te geven aan deze belangrijke stap in hun leven. De viering vindt plaats in de H. Antonius Abtkerk in Nijmegen om 13.00 uur. Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij dit belangrijke moment in het leven van de zusters. Omdat we graag willen weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen, verzoeken we u, om u aan te melden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Gebeden op de woensdagavond

Vanaf 13 september 2023 vinden op woensdagavond om 19.00 uur gebedsvieringen plaats. De ene week zijn dat gezangen uit Taizé, de ander week is het meer gericht op het stiltegebed.

 

Vespers vanaf vrijdag 1 december

Vespers in de Advent Het duurt nog even, maar eind november begint de Adventstijd weer. Net als vorig jaar heeft u de mogelijkheid om op elke vrijdagmiddag in de advent, om 17.00 uur de Vespers te bidden. De Vespers worden ook wel het Mariagebed genoemd, een mooie gedachte in de advent waarin we toeleven op de komst van Christus in de wereld. De vespers horen bij het Getijdengebed, dat de kerk al eeuwenlang bidt. Veel mensen kennen het vooral uit de kloosters. Het gebed bestaat uit het zingen van een aantal psalmen, een korte lezing, gebeden en stilte. In de Vesper wordt ook altijd het Magnificat gezongen. De Zusters Dominicanessen van de Heilige Familie zullen het Vespergebed begeleiden. In de Antonius Abtkerk zal het gebed dan ook worden gezongen, zoals de zusters het zelf gewend zijn om te doen in hun eigen gemeenschap. De eerste Vesper is op vrijdag 1 december.

 

Stookkosten

Helaas zijn wij genoodzaakt om zo min mogelijk te stoken. Maar u kunt tijdens de diensten gebruik maken van 'verwarmingskussens', die ervoor zorgen dat u lekker warm blijft tijdens de dienst. Na de dienst mag u het kussen laten liggen, wij zorgen ervoor dat ze worden opgeruimd!

 

Actie KERKBALANS

Thema in 2023: Geef vandaag voor de kerk van morgen. De brief met het verzoek mee te (blijven) doen, zal per locatie worden in gevoegd in dit blad. Uw betrokkenheid en financiële steun zíjn en blíjven hard nodig om ons voortbestaan te steunen. DANK ALVAST voor uw bijdrage.

 

Eerste communie / Vormsel 12-16 jarigen

Wie zich nú al wil melden voor de eerste communieviering van volgend jaar kan dat doen op het mailadres van de locatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Reactie volgt dan.
De ouders en jongeren (12-16 jaar) die zich op het H.Vormsel willen voorbereiden kunnen zich eveneens op dit mailadres van onze locatie melden, er wordt dan contact opgenomen en we zien met hoeveel jongeren we zullen zijn.