Antonius Abt

Bestuur, werkgroepen, koren

Vrijwilligersbijeenkomst 15 januari 2023

Op zondag 15 januari, aansluitend aan de Eucharistieviering van 10.00 uur,
waren onze vrijwilligers uitgenodigd in de pastorie bij onze kerk.

Uitgenodigd voor koffie met wat lekkers en aansluitend een drankje en hapjes die aan een ’high tea’ deden denken.

vrijwilligersbijeenkomst 2

Dit eten en drinken was voldoende om tussen 11.15 u en 14.00 u een bijeenkomst te hebben waarin er werd bijgepraat, grapjes gemaakt en nog meer bijgepraat. Er is geproost op dit jaar en alle aanwezigen zijn uitdrukkelijk bedankt voor hun inzet in de voorbije tijd! Het was tenslotte weer voor het eerst in bijna drie jaar dat we elkaar op deze manier weer kónden ontmoeten, nu covid-corona niet langer de ontmoetingen beperkt.

Deze geanimeerde bijeenkomst, waarbij zeker 45 vrijwilligers mee deelden en opruimden, zoals dat traditie is aan de Dennenstraat, zal zeker een vervolg krijgen!

 

vrijwilligersbijeenkomst 3vrijwilligersbijeenkomst 4

 

 

 

vrijwilligersbijeenkomst 1

 

 

Zoals in elke parochiegemeenschap zijn het vrijwilligers die het parochieleven gaande houden door hun medewerking. In onze parochie zijn er ook een groot aantal vrijwilligers die zich verdienstelijk maken in een groot aantal taken, zoals:

  • Het beheer van de locatie door het locatieteam; het beheer van de pastorie; het ondersteunen van het parochiebestuur in de commissies onderhoud & beheer en de financiële commissie.
  • Het onderhoud van kerk en eredienst door de deelname aan het Gemengde Koor
  • Het verzorgen van de bloemen en de kerkelijke voorwerpen.
  • Deelnemen als lector tijdens de vieringen of vieringen voorbereiden, maar ook de werkgroep die Kerkbalans uitvoert waarmee de parochie financieel bestaansrecht heeft.
  • De ziekenbezoekgroep die de ‘uitgestoken hand’ vanuit de parochie wil zijn naar zieken en ouderen voor een bezoek thuis.
  • Helpen bij het onderhoud van de tuin en de begraafplaats.
  • Helpen bij het voorbereiden van kinderen op de sacramenten van Eerste Heilige Communie of het Vormsel.

 

Heeft u tijd over en wilt u helpen onze kerk te behouden, neem dan contact op met de pastorie via telefoonnummer 024 3770631 of 06 5324 0809 of kom eens langs bij de pastorie of in de kerk. Wij zijn blij met elke vrijwilliger!

Dutch Dutch

Translations are automated (Google translate) so they might not be 100% accurate. 

Contactgegevens

Parochie Heilige Stefanus
Berg en Dalseweg 40
6521 JJ
Nijmegen
024-3221371